Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът на Украйна Володимир Зеленски планира участие в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрезидентът на Украйна Володимир Зеленски планира участие в
Коментари Харесай

Политико: Зеленски планира визита във Франция, ще иска НАТО да сваля руски ракети

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява присъединяване в честванията на годишнината от десанта на Съюзниците през Втората международна война във Франция идващия месец и по-късно на срещата на Г-7 в Италия, разкриват източници на изданието " Политико ".

Плановете на Зеленски са забележителни, защото след началото на новата съветска атака в Харковска област той анулира пътуванията си в чужбина, напомнят от редакцията.

Но Украйна също по този начин обезверено се нуждае от продължаваща поддръжка и световно внимание и пътуването ще му даде мотив да се срещне със международните водачи, в това число президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да отбрани ползите на страната си.

Графикът на украинския президент постоянно може да се промени, подчертаха двамата събеседници на изданието. Но в случай че всичко върви по проект, се чака Зеленски да употребява пътуването, с цел да призове, както направи в последните си изявленията, за повече военна поддръжка от Запада и да изиска от НАТО да смъква съветски ракети, както направиха Съединени американски щати и Обединеното кралство, когато Иран атакува Израел. Зеленски също по този начин ще изиска Съединени американски щати и европейските страни да конфискуват съветски активи, с цел да оказват помощ за финансирането на защитата на Украйна и възможното й възобновяване.

Присъствието на украинския водач във Франция ще има голям алегоричен отзив. Световните водачи ще се съберат на брега на Нормандия, където преди 80 години близо 133 000 бойци от Съединени американски щати, Англия и съюзническите страни акостираха на европейския континент, с цел да победят Нацистка Германия.

На американското гробище Зеленски ще бъде паралелно до Байдън, западните водачи и представител на Русия като глава на страна, която е застрашена да бъде заличена от лицето на земята. Байдън, който ще употребява момента, с цел да заявява буйна отбрана на демокрацията по света, евентуално ще се похвали по какъв начин е обединил съдружници в помощ на Украйна.

След това Зеленски възнамерява да пътува до Италия за срещата на Г-7. В продължение на месеци членовете на групата разискват потреблението на стотици милиарди иззети съветски активи за подсилване на защитата и стопанската система на Украйна, базирайки се на правни главоблъсканици и опасения, че Москва може да направи същото със западните страни. Съединени американски щати и Обединеното кралство мощно поддържаха концепцията, до момента в който някои европейски членове, изключително Германия, са по-скептични.

Въпросът разбуни предходна среща на финансовите министри от Г-7, на която шефът на Европейската централна банка Кристин Лагард изрично се опълчи на цялостната конфискация на съветски активи за даване на заеми на Украйна.

Зеленски евентуално ще се възползва от тази опция, като беседва с държавни и държавни ръководители, с цел да се опита да убеди съмняващите се.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР